Nneoma Sally 1 year ago
@Barbiesally 4 min read Write a comment #interviews

An Interview On An Upcoming Musician

Agu Chidebere Gerald also known as KING GEGA, an acronym made from his name, is a graduate of University of Nigeria, Nsukka. He's an upcoming artist based in Lagos and I would like you to meet him.

1672024188.jpg

Hello, everybody. You are all welcome to my first interview. This is Nneoma Sally, speaking with you, and our topic of discussion is an upcoming artist who goes by the pseudonym KING GEGA. His legal name is Agu Chidebere Gerald, and he was just signed to Echo Street Records. I was able to catch him just after he was done with his final exams, and here are his answers to my questions on that fateful day.

1. What first got you into music?

Answer: I've always enjoyed music, especially anything with a melody, and for a long time, I believed I had to make my own melody. I wanted people to pay attention to me and see what I was capable of.

2. Who inspired you to make music?

Answer: On the record, Kizz Daniel was my motivation. I've always stayed up to watch him when he made his debut. Although his musical taste didn't really have an impact on me because I enjoyed it, it did open doors for me.

3. How would you describe the music that you typically create?

Answer: I have something to say, as you can tell if you listen to my songs. I kind of use music to get knowledge and feel like I can communicate with others.

4. What strengths do you have that you believe make you a great musician?

Answer: I have faith in my voice, melody, and lyrics.

5. Do you have any weaknesses that you are working on?

Answer: I have not detected any weaknesses yet.

6. Describe your favorite and least favorite part of being a musician.

Answer: My favorite aspect of being a musician is listening to the beat and instrumentals because it helps me connect with them and actually inspires me to write songs. However, my least favorite aspect of being a musician is getting lost in the sounds and feeling frustrated. I feel as though I had to do something, but I have no idea what.

7. How do you feel the internet has impacted the music business?

Answer: I'm extremely content with how things are right now. The internet has had a significant impact on music, particularly Nigerian Afrobeat. I remember when cassette tapes were the norm, but nowadays, music is easily accessible anytime, anywhere.

8. What qualities do you think to make a great musician?

Answer: I think that in order to be a good musician, you need to be able to use your words to engage your listeners. The audience must then be captivated by your melody for them to listen to the music repeatedly.

9. Do you have a famous musician that you admire, and would you collaborate with him if given a chance?

Answer: People like Omale, Oxlade, Firboy, and Rema are among the many people I look up to and learn from. If I were to work with one of them, I would choose Omale. I like him.

10. What is the best advice you've been given concerning your music aspirations?

Answer: I haven't really been doing anything lately, but from what I've done so far, I've been getting a lot of positive feedback, and it seems like everyone is saying the same thing. There are many people who find enjoyment in what I do; therefore, I will continue in this vein.

11. If you could change anything about the music industry, what would it be?

Answer: What will I change, I wonder? At the moment, there is a lot of competition in the music business. I enjoy the rivalry. I never have time to unwind because it keeps me on my toes.

0
106
support@nairapen.com
+14047026965
.

Create An Ad Like Th...

Give your skills and business more visibility with NairaPen Ads. We'll...

View details
Dr Abiodun Anifow...

More from Nneoma Sally

Very Little Temptation

In my country, life seems very hopeless; just like this guy in the poem...He was tapping h...

1656066406.jpg
Nneoma Sally
1 year ago

Female Equity

What's the difference between feminism and female equity? With time comes change. I define...

1656066406.jpg
Nneoma Sally
1 year ago

Princess

Have there been someone in school you never liked nor hated and you would rather he or she...

1656066406.jpg
Nneoma Sally
2 years ago

A Slight Misunderstanding

A few mind numbing names thrown at someone would make you feel better, wouldn't it but how...

1656066406.jpg
Nneoma Sally
1 year ago

Review On Youkoso Jitsury...

This anime is based on a light novel written by Shogo Kinugasa and illustrated by Tomose S...

1656066406.jpg
Nneoma Sally
1 year ago

You may also like

A Curse Or Coincidence

Awele, the girl in her teenage. Beautiful, chubby, dark-skinned, an example of a typical A...

1689149920.jpg
Yahaya Toliat Ope...
1 year ago

Finding A Place (chapter...

As I started unpacking my parents' van, I was filled with a certain amount of anxiety. Hey...

1654946831.jpg
Aribisala Emmanue...
2 years ago

Euthanasia

There is a general believe of feeling that human life is sacred and must not be deliberate...

1663108598.jpg
Ezeh Christian Ch...
1 year ago

Nigeria, A Ship Without C...

Nigeria is faced with a plethora of challenges. This has caused many to even doubt the exi...

1680902130.jpg
Benjamin Terdoo G...
1 year ago

A Synoptic Exposition Of...

This Article puts forward in a synoptic way a discuss of the Atlantic slave trade which to...

1654722438.jpg
Moses Odey
2 years ago
Comments (0)

There are currently no comments for this article. Be the first to comment.

Support this Writer
Secured Payment in Dollars

$